Široký výběr dopravních prostředků Škoda 

 

Docela mě zaujala široká nabídka pěkných, designově nápaditých dopravních prostředků Škoda. Všechny jsou skvělé a dopravovat se s nimi je velká zábava. Na silnici zaujmou....

Nevím už přesně který je který, ale jsou modré.

V galerii najdete modely Zodiak, Škvarok, ŠityGo, Super, Skála, Kamík, Fobia, Rapid a veleúspěšnou Škodu Ochcavia. Tu nejlépe na hlínách v tdíčku!

Po pár pivech je to stejně jedno. Část z nich můžete mít i jak se dnes říká v "ostré" verzi RS a to už je něco! Pak už to má třeba i zvuk "motoru" z repráčku a jeden falešný výfuk.

Takže do toho, vyberte si a buďte moderní....

 

 

 

Posted by Sat Monday, September 2, 2019 5:20:00 PM

Dragsterové nebe 

NitrOlympX - Hockenheimring

 

Zajeli jsme z Hanzem do Hockenheimu , podívat se na profesionály ve zrychlení . V místech kde jsme se procházeli a prohlíželi si zázemí Top Fuelů, byl ještě doslova před pár dny start a cíl Velké ceny Německa F1. Jednalo se o páteční kvalifikace, takže jsme viděli všechny třídy 2x. Pěkná podívaná je na vše, ale nad třídou Top Fuel ani blízko ní nic není a nebude. Těžko to popsat slovy, značná část diváků po jejich jízdě odchází, protože po takovém zážitku už nemá nic váhu a po jejich průjezdu už svět není jako dřív...... Byli jsme v oblaku spálené gumy a nitromethanu  svědky těch nejlepších světových časů, jeden z nich byl 3.894 s cílovou rychlostí 507 km/h.  Vibrace dvou paralelně jedoucích mrkví jsou neuvěřitelné, prý to odpovídá zemětřesení 2.5 stupně Richterovy škály…….

      Při Go motoru jsme měli možnost potkat mediálně známého jezdce Urse Erbachera a sledovat rozbor motoru a spojky, který se provádí po každé jízdě. Množství dílů, které nevydrží nápor je neustálý příval, Hanz mi pořídil lehce potkaný titanový ventil z Top Fuelu, jsem na něj fakt hrdejlaugh

Už v průběhu akce v nás klíčila myšlenka, že to budem chtít vidět zase……

A nyní pár obrázků, kterými těžko dokreslit kvalitu a výšku akce, Německá připravenost, organizace a péče desítek lidí o dráhu byla profesionální, den utekl jako voda.

 

souboj Top Fuelů.......

https://www.youtube.com/watch?v=bOFAPVBEF_U&feature=youtu.be

 

Tenhle kompresor si sám pro sebe vezme asi 600 koní.....

Výbuchy uvnitř motorů ničí neustále všechno......

 

Přetížení za jízdy je až 7.5 G, což si nelze ani náznakem představit

URS ERBACHER

 

Posted by Sat Saturday, August 17, 2019 5:02:00 PM

Sprinty BS9 výsledky 

Sprintování mezi kapkami

Meteorologické prognózy naší akcičky nevypadaly vůbec růžově, nakonec jsme měli štěstí, řádně nás to skropilo v noci před akcí a hlavně po ukončení akce. Ale to není podstatné, zase se jezdilo, máme spousty časů a myslím, že letošní sprinty můžeme vyhlásit za vydařené. Pokud má někdo zájem, Démonovi věnuju vlastní článek v jeho rubrice.

Jsme rádi za všechny kdo se dostavili a užili si pěkné chvíle, děkujeme každému, kdo jakkoli pomohl....

Díky přítomnosti SDH Brozany jsme se nemuseli bát uhoření ani žízně.

A nyní se kochejme tabulkou časů, galerií fotek od Jany a FXe (díky za ně) a časem snad dalšími fotkami a filmy???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Sat Sunday, August 4, 2019 5:11:00 PM

Sprinty BS 9 - 3.srpna 2019 

 

Těšíme se na další setkání při Brňanském sprintu. Bude letos zas vedro jek v pekle? Přijede tam někdo? Dá to Caprice pod 12.500? Bude tam Hanzův projekt?

Dá to Vencovo Camino pod 15? A Hanzova Riviera pod 16?

Na tyto a další otázky již brzy budeme znát odpověď...........

Jináč bude vše jako obvykle s drobnými vylepšeními.

 

 


 

Posted by Sat Sunday, June 9, 2019 5:41:00 PM

Sprinty Mustangů 

Náš tým SR navštívil po čase také jiné sprinty než ty naše. Vzhledem k účasti v naší kategorii to bylo celkem snadné, stačilo trpělivě jezdit a čekat…….často a dlouho čekat. Stačilo jet na 90% a nepodcenit start, celkem snadno se dá docílit diskvalifikace. Vedro bylo, pár strojů odešlo, pečlivě jsem hlídal teploty, bylo to vždy tak na jeden sprint, vrátit se a chladit.

 Časomíru měli skutečně profesionální a vzhledem k její složitosti fungovala až na pár momentů spolehlivě. Nepamatuju akci, kdy není s časomírou problém, zde se za to přičinily i včely, které se údajně usadily na čidle 200m.

 Jináč to bylo vlastně moc fajn, povedený, takový poklidný až odpočinkový řekl bych.

 

 

Hned na vstupu nám bylo řečeno co jsme to přivezli za kontejner

A pak se čekalo.......

   A trochu jezdilo

Na opakování ceremoniálu jsem trval

Tým SR, kudy jel tudy vyhrál :-)

 

Posted by Sat Tuesday, June 4, 2019 1:02:00 PM

Shánim lidi do svýho gengu...... 

aneb průvodce zimou na Jawách

Skutečně vydařený konec února! Dnes zhruba 16 stupňů ve stínu a neodolal jsem letošní druhé vyjíždce, podívat se na Honzu do Teplý a jeho další nový stroj, kterým mě nečekaně a mile překvapil. Jedná se o dnes již klasiku Jawu 350 / 634 v zachovalém stavu. Často se mi podaří se přichomejtnout k tomu nejlepšímu, bylo tomu zas a to sice vzkřišování Jawy po cca 3 letech nečinnosti. Ani rozborka karbece nepomohla, tak jsme přistoupili k poslednímu standardu - roztláčení. Honza myslím poznamenal něco jako "a už je to tady zase".laughlaughlaugh. Je no!!! Vrátili jsme se v čase do krásné doby o pár desítek let zpět, se všemi neduhy co k tomu patří, alespoň už nás to nerozhodí.  Při tlačení už mi docházel dech, vypadalo to beznadějně, pak jsme projeli kolem přejeté veverky a Jawka se začla brobouzet. Za chvíli už jela na plný kule vzhledem aktuálnímu stavu a seřízení. Tím pádem jsme mohli přistoupit ke klasice, zdolání Sutomi a obligátnímu focení a vítání dalšího stroje.

        Co cením hodně vysoko je Honzovo motoristický nadšení pro věc, spustila to totiž moje první letošní vyjížďka Jawou a návštěva Teplý. Myslím, když jsem odjel a ještě než se rozptýlil kouř z dvoutaktu, tak už seděl na netu a hledal v inzerátech tu "svojí" 634 co míval a v uších slyšel stále ten typycký návykový Jawácký dvouválec. Je to tak, my co jsme s tím vyrůstali, už to z tý hlavy nedostanem, často se na Jawu nadává, ale bez ní to nejde.

        Na závěr bych chtěl říct, že jsme se s ničím a s nikým nesrali a o sponzory není nouze.

 

 

Plánujeme cestu kolem světa........

Neseruse!

 

 

    

 

Posted by Sat Wednesday, February 27, 2019 6:34:00 PM

Termín BS9 3.8.2019 

 Včera nám byl přidělen termín letošních sprintů a dnes jsem byl osobně zkontrolovat dragstrip.

Beton je tam kde má být, teplota dnes -5.5, ale stopy po gumování z léta mě zahřály alespoň na duchu.

 

Na jednu čtvrtku mi postačí tento krásný sloupec hořlaviny...

Posted by Sat Monday, January 21, 2019 7:58:00 PM

PF 2019 

Pevné zdraví a štěstí do další motoristické sezony přeje 1 st Drag racing club v Čr Streetrodders!!!!!

 

Posted by Sat Saturday, December 22, 2018 6:31:00 PM

Tradiční posezení ke konci roku 

Kluci, zvu Vás jako každej rok na pokec do Teplý, něco sníme, vypijem a něco proberem....Takže je to na Vás to sladit časově, mě je to jako každej rok jedno.

 

Dáme to tedy 21.12 v pátek !!!

 

Posted by Sat Sunday, November 25, 2018 6:10:00 PM

Výskyt bobbra v Brozanech 

Dnes byl zpozorován a objektivem telefonu zachycen bobber v lokalitě Brozany nad Ohří. Neváhal jsem ani vteřinu a sledoval jsem ho až do hnízda, kde jsem pořídil video. Motorka vypadá opravdu skvěle. O Vojtěchovo šikovnosti nemůže být pochyb. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stavitel: Vojtěch Krejza 

Motor: Ural 650ccm 

Sání: Vlastní výroba

Výfuky: Vlastní výroba

Rám: Vlastní výroba

Vidlice: Vlastní výroba (ojnice JAWA21 + pružina JAWA Special)

Řidítka: Vlastní výroba

Kola: Dněpr + Cu výplet + Conti pneu 

Brzdy: Dněpr

Nádrž: Vlastní výroba s vlastním „Satanovo vočíčko“ airbrushem

ET 1/4mile: Bude naměřeno na 9.BS

 

Posted by Hanz Friday, November 23, 2018 9:11:00 PM
Page 5 of 10 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Co je tu nového?

  1. News > NitrOlympx 2024

    Opět jsme zajeli na NitrOlympx a zažili povedený závody. Tentokrát stylově v Honzově fordce. Počasí vyšlo přesně a zapršelo až po skončení noční šou. Vzhledem ke zkušenostem jsme seděli tam, kde nás ani déšť nemůže rozhodit. Snad jen lidská blbost, kdy jsme musel vyhánět němcí z výhledu....
  2. News > Možná přijede i pan Totušek.....

    Je to zase pryč a po dvou horších sezonách se povedlo i počasí, bez kterého to u nás dobře nejde. Dle reakcí mám pocit, že to bylo moc fajn, jsme rádi za všechny účastníky, zejména za ty skalní, co nedají na naše sprinty dopustit a o tom ty sprinty jsou. Děkujeme také za veškerou pomoc,...