Posts From October, 2021

1600 kilo svobody 

 

Pěkné počasí dnešního dne doslova vyzývalo projet Korvetu, možná letos naposledy, zrušil jsem topení a nejlepší je to stejně bez střechy. To sem taky udělal, jezdil taky po venkově, cítil vůně a barvy podzimu, do auta občas spad list ze stromů a listí na silnici se za autem pěkně uzavíralo . Někde jsem slyšel, že nejhezčí pohled na svět je z koně,  není to úplně vedle, jen těch koní musí bejt stovky a pod kapotou  C3.

      Něco sem letos najezdil a nakonec na tom makal mnohem víc, než bylo v plánu, chtěl sem si to rozložit a užít, ale nedalo mi to. Co mi hlavně sejřilo byly vejfuky a sání. Ty vejfuky byly horší, znamenalo to delší odstávku, nakonec jsem to stih asi za tejden.  Najít Cé trojku s propojenýma větvema je oříšek, už vim proč, dělá se to blbě,chtěl sem to, nelituju. V první třetině je nutný se přesně trefit vejfukama do otvorů v rámu, na konci se zase vyhnout nosiči rezervy zavěšenýmu pod nádrží a vůbec je to dost nízký, ale dá se to. Zvolil jsem trochu větší průměr trubek než origo a pěkně průtočný tlumiče Flowmaster, ne příliš hlučný. No pak když to běží do otáček, dává o sobě Vette vědět slušně, ale nic extrémního. Na Vette se často dávaj prahový vejfuky, řídil jsem takový auto a nenechalo to dobrej dojem, řek bych do jednoho ucha řve 4 válec a je to divný…..

Dneska sem se toho zvuku nemoh nabažit, je to první auto který mi jde normálně, žádný koktavý vačky, tak jsem chvilku seděl za autem a poslouchal  to až jsem zase pěkně načuchnul.

 

Věc druhá je sání, všechny ty Korvety většinou žerou hrozně horkej vzduch a protože je to pod haupnou narvaný, hřeje se to pekelně. To mi nedalo spát, vytáh jsem to tedy pod auto a nestačil se divit jak to pak jede. Před tím jsem měl i fakt debilní filtr, ten to brzdil, nechápu že to vůbec prodávaj.  No tohle je jiný kafe, navíc jsem k tomu spáchal takovej lapač vzduchu, kterej to tam ještě tlačí, teoreticky od 45km/h dává už tolik vzduchu co potřebuje motor při 5000 ot, čím rychlejc to jede, tím lípsmiley.

 

Tady je to ještě jen nabodovaný a narafičený

A tady už hotový dílo s koncovkama v chromu

Je to možná nezvyklý, hlavní je že to funguje, zatím jsem žádný zvíře nenasál

Korvette a barvy podzimu

  

 

Posted by Sat Wednesday, October 20, 2021 6:24:00 PM
  • RSS

Statistics

  • Entries (3)
  • Comments (1)